Při každé návštěvě obchodu a následném prostudování etiket nalezneme několik údajů o původu produktů, složení, a hlavně pár informací o efektivním využitím udržitelných zdrojů, jako například u kvalitní čokolády se používá označení „kakao z udržitelných zdrojů“. Spousta zeleniny už na pultech obchodů nesou informaci, že jsou chemicky ošetřeny. Další výhodou této úpravy je odpudivost od hmyzu. Ani jedna výhoda však nemá na výčet pozitiv domácky vyprodukované zeleniny.
Podpoře a stoupající popularitě zahradničení pomáhá jeho jednoduchost. Prostřednictvím několika postupů a vyhovění všech podmínek není na zahradničením žádná věda. Dalo by se tvrdit, že také hypermarkety podporují růst této skvělé záliby. Prodávají totiž svým zákazníkům bylinky v květináči. Nejenom že pro své pokrmy použijete bylinky čerstvé a nikoliv sušené, ale také neslouží pouze na jedno použití. Pokud budete správně zastřihovat a zalévat, jednoduše rostlinku použijete pro další chvíle a sezóny.
Rostlina musí mít hlavně dostatečný prostor. Nemůžete sazenice nechat po celou dobu růstu v tom nejmenším květináči, ve kterém jste si ji přinesli domů. Plodina roste neustále a potřebuje místo pro své kořeny, aby vám mohla časem přinášet radost. Kromě zmíněných bylinek ve spoustě velkých i malých marketech naleznete speciální stojan s desítkami pytlíčků semínek všelijaké zeleniny a květin. Ceny začínají opravdu na několika korunách, a kromě informacích o dané rostlině či plodině naleznete na obalu také nejpodstatnější – výsadba a péče.
Dbejte především na správnou vláhu, umístění a dobu výsadby, všechny rostliny a plodiny mají svoji určitou snesitelnou teplotu a snesou, ba dokonce vyžadují chladnější půdu, jiné zase čekají na slunečné a teplé dny, aby je sluníčko vyneslo k výšinám a poskytly lidem své plody.
Pokud bydlíte v panelovém bytě s balkónem a nedisponujete zahradou, zajeďte si do zahradnických potřeb pro správné hnojivo, prostorné květináče, které buď položíte na balkón nebo zavěsíte. Zjistěte také, aby daná rostlinka na vašem balkóně netrpěla, musí se jí poskytnout určité množství stínu a světla, ale hlavně dostatek vody, není samozřejmě vhodné, aby se plodina přepila, nestíhá veškerou vodu ihned odvést. Při úspěchu si na konci léta v ruchu města klidně dojdete na balkón pro čerstvě utrhnutou papriku nebo rajče, které si s velkou chutí vychutnáte.